Træningstider og Hold

I SKBC cykler vi på alle årstider. Du  finder os på Fælleden ved Skanderborg nye Rådhus - Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg

Søndage kl. 9. I den mørkeste/koldeste tid af vinterperioden kan træningen blive flyttet til kl 10. Dette vil blive aftalt på messengergrupperne.
I sommerperioden: Tirsdage kl 17.30 organiseret træning med planlagte turledere, Torsdage kl 17.30 turkørsel for de fremmødte. Der er ikke faste turledere
 
Der vil være turleder til alle hold på de for holdene nævnte træningstider (se nedenfor),  men der kan være afvigelser så hold øje med messsengergrupperne for ændringer og afvigelser - kommunikation om træning på de 4 hold sker via messenger-grupper. Meld dig ind og kontakt os på info@skbc.dk og bliv tilmeldt den eller de grupper du ønsker. 
For alle hold gælder at der køres efter princippet "Alle ud - Alle hjem" men turene tilpasses så det er muligt at korte turen af hvis man ønsker det. 
  
Holdene - den korte:
  
Hold 1 er for den rutinerede og seriøse cykelrytter. Både gode motionister og licensryttere træner her. Træningen er meget baseret på intervaltræning. Søndage hele året
 
Hold 2 er tiltænkt motionisten, der har et mellemstort ambitionsniveau og gerne vil prøve kræfter med intervalkørsel. Søndage hele året. 
 
Hold 3 er for dig som kan cykle 50-80 km og allerede har stiftet bekendtskab med at køre i en gruppe. Søndage og tirsdage i perioden april-oktober.
 
Hold 4 er for dig der er begynder, eller som bare gerne vil hygge dig på 25-35 km i godt selskab. Søndage og tirsdage april-oktober 
 
Man er ikke tilmeldt eet hold men vælger at køre med Hold 1-2-3 så det passer med form, humør og øvrige fremmødte. 
 
Holdene - den lange:
 
Hold 1:
Træningstid er typisk omkring 3 timer søndag og 2-3 timer tirsdag
Træningen er meget baseret på intervaltræning af forskellig karakter, hvor terrænet bruges til at køre intervaller af forskellig type. Intevaltyper lænser sig for en god del op af den teori, der bliver beskrevet i Andrew Coggans, "Watt-træning og konkurrence"
Der er klar periodisering af træningen både henover sæsonen og i løbet af ugens træning og løb.
Watt-måler eller pulsmåler er en fordel men bestemt ingen forudsætning.
Gennemsnitshastigheden varierer over sæsonen og ligger mellem 28 og 34 Km/t
 
Hold 2:
Træningstid er typisk omkring 3-4 timer søndag og 2-3 timer tirsdag
Træningen er ofte baseret på intervaltræning af forskellig karakter, hvor terrænet bruges til at køre intervaller af forskellig type. Den enkelte turleder tilrettelægger dagens program, så der vil være dage uden intervaller hvor vi blot nyder naturen og fællesskabet.
Gennemsnitshastigheden varierer over sæsonen og ligger mellem 26 og 32 Km/t
 
Hold 3:
Træningstid er typisk omkring 3 timer søndag og 2-3 timer tirsdag
Træningen er bygget op om en variation af distance, bakketræning, intervaltræning mv. Hvor fællesskab og sammenhold er det primære.
Gennemsnitshastigheden varierer over sæsonen og ligger mellem 24-28 Km/t
 
Hold 4:
Træningstid er typisk 2 timer søndag og 2 timer tirsdag
På begynderholdet kommer du gennem et forløb af tekniske øvelser, alm. vedligehold af din cykel, lær at cykle i gruppe og ligge i læ i et felt (Ligge på hjul), give signaler samt trafiksikkerhed og ikke mindst rigtig god træning på landevejen
Gennemsnitshastigheden varierer over sæsonen og tilpasses efter gruppen.
Du er velkommen til at køre med på el-cykel, men turlederens anvisninger skal altid følges af hensyn til sikkerheden.
 
Vel mødt til god og udbytterig træning samt ikke mindst godt samvær.
 
Ved evt. spørgsmål til klubbens træning kan henvendelse rettes til klubbens bestyrelse på mail til: info@skbc.dk

Vores Sponsorer