07.04.2014
20:50
Jan´s myslibar:
1 æg, 4 spsk, rapsolie, 1 dl. friskpresset appelsinsaft/juice, 3½ spsk. rørsukker, 100g havergryn, 50g kokosmel, 60g hvedemel, 1 tsk kanel, 1/4 tsk. kardemomme, ½ tsk. bagepulver, 150g tørrede dadler, 150g tørreede abrikoser og 100g rosiner.
Ovnen tændes på 185 grader. Ægget piskes i en skål sammen med rapsolie, appelsinsaft og rørsukker. Tilsæt havergryn og kokosmel. I en anden skål blandes hvedemel med kanel,kardemomme og bagepulver.
Dadlerne udstenes og finthakkes sammen med abrikoserne. Rør melblandningen sammen med æggeblandingen og ælt dejen sammen med dadler, abrikoser og rosiner.
Læg bagepapir i en bradepande. Hæld dejen på i et stort stykke og pres den ud til den er ca. 1½ cm. høj. Bag myslien i 25 - 30 min.
Vend myslien ud på et skærebært og lad den afkøle i 2-3 min. Skær den ud mens den stadig er lidt varm og afkøl den.
Nu jeg er i gang får I også lige opskriften på
Mangobrød med mysli og mandler.
25g gær, 2 dl lunkent vand, 1 tsk salt, 1 spsk. rørsukker, revet skal af 1 usprøjtet citron, 150g durum, 350g groft speltmel, 2 spsk palme/rapsolie, 100g frisk mango, 60g mandler 1 dl. mysli
Rør gæren ud i vand. Bland salt, sukker med citronskal og kom melet i. Rør dejen godt sammen med olie. Skær mangoen fri for skal og sten, hak kødet fint og kom det i dejen. Hak mandlerne fint og tilsæt dem ti dejen sammen med myslien. Ælt dejen godt og lææg den i en smurt bageform. Hæves i ½ time. Bages i en forvarmet ovn v. 200 g. i 30 min. på midterste rille.
Hilsen
Jan